"Parkin-son of a bitch" familiefietstochten in Lier 2019

Lier fietst tegen Parkinson op 7 september 2019

Op zaterdag 8 september 2018 organiseerde de vereniging ‘Parkinson of a bitch’ voor de eerste maal een fietstocht in Lier. De opbrengst ging naar het parkinson-onderzoek van de Universiteit Antwerpen en naar de praktische ondersteuning van parkinsonpatiënt en Lierenaar Maarten Renders.

“Onze goede vriend Maarten ‘de Mettes’ Renders, die samen met zijn tweelingbroer Thomas zijn bucketlist afwerkte in ‘iedereen Beroemd’ op Eén, kampt al sinds zijn 29ste met deze vreselijke ziekte” vertelt initiatiefnemer Tom Claes. “Om hem een hart onder de riem te steken en centen te verzamelen voor onderzoek naar parkinson verrasten we hem 4 jaar geleden met 140 vrienden op een fietstocht van Move for Parkinson in Oud-Turnhout. Ook de afgelopen 2 jaar fietsen we daar mee en hebben op die manier al zo’n € 20.000 euro bijeen gebracht.”, aldus Tom.

“Intussen rijpte het idee om zelf iets op poten te zetten in onze thuisbasis Lier”, vult Thomas Renders aan, “en op 8 september 2018 was het zo ver. Dan organiseren we aan de Scoutslokalen in de Marnixdreef de Parkinson of a bitch – fietstocht, een fietshappening waar zowel families met kinderen als de doorwinterde wielertoerist hun hart kunnen ophalen”.

“Er waren bewegwijzerde routes van 21, 45 en 80km en onderweg zorgden we voor de nodige bevoorrading.” vervolgt mede-organisator Tijs Jochems. “ Deelnemers konden starten tussen 10 en 14u, na hun aankomst konden ze bekomen bij een hapje en een drankje en was er ook randanimatie voor de kinderen voorzien. Wie het fietsen liever overslaat en ineens aan de hapjes en de drankjes wil beginnen, was uiteraard ook van harte welkom.”

Peter van het hele gebeuren is acteur en comedian Adriaan Van den Hoof. “ Ik ken de organisatoren al langer dan vandaag en twijfelde dan ook geen moment toen ze me vroegen om hier mee mijn schouders onder te zetten. Ik hoop op een complete overrompeling op 8 september, met de eerste officiële Lierse fietsfiles tot gevolg, maar daar twijfel ik niet aan met een uithangbord als Maarten. Die is sinds zijn passage in Iedereen Beroemd al meer Bekende Vlaming dan ik” lacht Adriaan.

 

Dit jaar dus de tweede editie op 7 september 2019

Praktisch: info en inschrijvingen op www.parkinsonofabitch.be